این خورش گیلانی هرچند بدون گوشت پخته می شود ولی به خاطر تخم مرغ و لوبیای کشاورزی سرشار از پروتئین است.

مواد لازم:

لوبیا کشاورزی ۲۵۰ گرم
شوید ۱۰۰ گرم
سیر ۲ حبه
روغن ۲ قاشق غذاخوری
تخم مرغ ۲ عدد
نمک به میزان لازم
فلفل سیاه به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم

خورش باقلاقاتق سرشار از پروتئین

نکاتی در مورد تهیه ی خورش باقلاقاتق :

۱- لوبیا ها را از شب قبل خیس کنید، پوست آن ها را جدا کرده و آن ها را ۲ لپه کنید. می توانید از لوبیا چشم بلبلی یا باقالی هم استفاده کنید. قبل از استفاده آن ها را آبکشی کنید.
۲- شوید را ریز خرد کنید. می توانید از ۵۰ گرم شوید خشک هم استفاده کنید.
۳- سیر را هم له کنید و یا ریز خرد کنید. بسته به ذائقه تان می توانید از سیر بیشتری استفاده کنید.
۴- می توانید برای هر نفر ۱ عدد تخم مرغ استفاده کنید. در صورت تمایل می توانید تخم مرغ ها را نیمرو کنید.
۵- این خورش را با برنج کته میل کنید.

طرز تهیه:

در قابلمه ای روی حرارت متوسط کمی روغن بریزید و آن را گرم کنید. لوبیا را در آن بریزید وبرای ۱۵ دقیقه تفت دهید.
به آن زردچوبه اضافه کنید و ۱ دقیقه دیگر تفت دهید.
سپس سیر را اضافه کرده و برای ۲ دقیقه دیگر تفت دهید.
شوید را به آن ها اضافه کنید و ۲ دیگر تفت دهید.
به آن ها آب اضافه کنید تا حدی که تا ۱ سانتی متر روی مواد را بپوشاند و بگذارید تا بجوشد.
نمک و فلفل سیاه را به مواد اضافه کنید.
سپس حرارت را کم کرده و برای ۳۰ تا ۴۰ دقیقه بپزید، تا آب مواد کم شود.
قبل از سرو تخم مرغ ها را روی خورش شکانده و صبر کنید تا ببندند و سپس آن را میل کنید.