شیرینی فندقی یا شورت برد فندقی نوعی شیرینی ساده و خوشمزه است که با آسیاب کردن فندق بوداده و مخلوط کردن آن با چند ماده ساده دیگر تهیه میشود.

در صورتی که برای تهیه شیرینی فندقی از روغن فندق هم استفاده کنید، شیرینی شما عطر و طعم بهتری پیدا میکند. علاوه بر این روغن فندق دارای خواص بسیاری است. اسید اولئیک موجود در روغن فندق از افزایش کلسترول خون پیشگیری می‌ کند و اسید لینولئیک موجود در آن نقش خیلی مهمی در رشد و سلامت اندام‌ ها دارد.  این روغن حاوی مقادیر متنابهی از ویتامین E است که برای سلامت ماهیچه‌ های قلب و دیگر ماهیچه‌ های بدن ضروری است و در پیشگیری و ممانعت از ابتلا به سرطان نقش دارد.

با اضافه کردن مقداری کاکائو به خمیر شیرینی میتوانید شورت برد فندقی شکلاتی هم تهیه کنید. یا میتوانید خمیر را نصف کنید و به همین سادگی هر دو نوع شیرینی را تهیه کنید. این شیرینی فندقی خوشمزه را میتوانید با سس شکلات و مغز فندق خرد شده یا با شکلات نوتلای فندقی تزیین کنید.

 

مواد لازم

    آرد ۱ پیمانه و ۲ قاشق غذاخوری
    بیکینگ پودر ۱/۲ قاشق چایخوری
    نمک نوک قاشق چایخوری
    کره نرم شده ۱/۲ پیمانه
    شکر ۱/۳ پیمانه
    روغن (ترجیحاً روغن فندق) ۱ قاشق غذاخوری
    وانیل ۱/۲ قاشق چایخوری
    فندق بوداده آسیاب شده ۱/۲ پیمانه
    پودر کاکائو ۳ قاشق غذاخوری (برای شورت برد فندقی شکلاتی)

 طرز تهیه شیرینی فندقی

 

طرز تهیه:

 

برای بو دادن فندق، ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید. فندق برتر را به صورت یک لایه داخل سینی فر بچینید و آن را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در فر گرم شده قرار دهید. در این مدت هر چند دقیقه یک بار فندق ها را زیر و رو کنید تا نسوزند. فندق های بوداده را در یک دستمال حوله ای بپیچانید  و بعد از ۱ دقیقه خنک شدن آنها را با دستمال بمالید تا پوست آنها تا جای ممکن کنده شود. وقتی فندق ها کاملاً خنک شدند آنها را آسیاب کنید یا بکوبید تا کاملاً پودر شوند.

 آرد برتر، نمک و بیکینگ پودر برتر را در کاسه ای بریزید و با هم مخلوط نمایید. کره و شکر را با یک همزن به خوبی بزنید تا مخلوط سبکی ایجاد شود که رنگ روشنی دارد (۴-۵ دقیقه). روغن، وانیل برتر و پودر فندق بوداده را اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. اگر میخواهید شورت برد فندقی شکلاتی تهیه کنید، پودر کاکائوی برتر را نیز در همین مرحله اضافه کنید.

آرد را نیز اضافه کنید و با استفاده از لیسک زیر و رو کنید، فقط در حدی که با بقیه مواد مخلوط شود. از هم زدن بیش از حد خودداری کنید. خمیر را به شکل لوله ای فرم بدهید.

 آن را بین کاغذ روغنی بپیچید. بگذارید خمیر در همین وضعیت حد اقل به مدت ۶ ساعت (یا از شب تا صبح) در یخچال بماند.

 خمیر را از بین کاغذ روغنی خارج کنید و به ضخامت حدود نیم سانت برش بزنید. کوکی ها را روی سینی فر بچینید.  مجدداً فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن گرم کنید و کوکی ها را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در فر قرار دهید تا پخته شوند و لبه هایشان به رنگ طلایی در بیاید. بگذارید کوکی ها قبل از سرو ۵ دقیقه بمانند و خنک شوند.

برای تزیین میتوانید هر یک از کوکی ها را تا نیمه در شکلات فرو ببرید و سپس روی آن مغز فندق خرد شده بپاشید.