یکی از محبوب ترین دسر هایی که امروز در تمام دنیا طرفدار پیدا کرده، دسر تیرامیسو هست. این سوغات خوشمزه ایتالیایی که ممکنه در ورژن های مختلفی هم تهیه بشه همه در یک چیز مشترک هستند، و اون هم کرم میانی اون که مخلوط پنیرماسکاپورنه و خامه هست که در بستری از کیک اسفنجی ساده یا بیسکوئیت های ملقب به لیدی فینگر آغشته به قهوه، قرار میگیرند. در ورژن اصلی این دسر، فیلینگ میانی علاوه بر پنیر و خامه از کرم موسلین که ترکیبی از زرده تخم مرغ و شکر هست نیز اســتفاده میشه که ان شاءالله در آینده نزدیک به تهیه اش خواهیم پرداخت. امروز با هم طرزتهیه کیک تیرامیسو ساده بدون کرم موسلین را تجربه خواهیم کرد.

 تیرامیسو 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

کیک تیرامیسو

مواد لازم برای تهیه کیک تیرامیسو

  • کیک اسفنجی ساده ۱ عدد
  • پنیرماسکاپورنه ۴۰۰ گرم
  • خامه فرم گرفـــــته ۴۰۰ گرم
  • قهوه فوری ۲ قاشق سوپخوری
  • آب جوش ۲ قاشق سوپخوری
  • پودر قند یا شکر ۱۰۰ گرم
  • پودر کاکائو ۱/۲ پیمانه
  • خامه فرم گرفـــــته اضافه برای تزئین

مراحل تهیه کیک تیرامیسو

ما برای تهیه این دسر، به یک کیک اسفنجی ساده نیاز داریم. طرز تهیه چند مدل کیک اسفنجی رو در سایت قرار داده شده که می تونین مراجعه کنید. من از این دستور اســتفاده کردم.

 اسفنجی 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

کیک اسفنجی ساده

بعد از اینکه کیک رو تهیه کردیم، اجازه میدیم تا کاملاً خنک بشه و در این زمان کرم میانی رو تهیه میکنیم. اگر از خامه های قنادی شیرین شده اســتفاده می کنیم از فریزر خارج کرده و اجازه میدیم تا کمی حالت خمیری پیدا کنه، سپس با دور تند همزن اونقدر میزنیم تا کاملاً هوادهی بشه و اصطلاحاً فرم بگیره.

 خامه 540x383 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

همزدن خامه

بعد از حدوداً ۱۰ دقیقه، خامه فرم گرفـــــته و آماده میشه و ما با حرکت کردن سخت پره های همزن داخل خامه و به جا ماندن رد پره ها روی بافت خامه متوجه میشیم که خامه به صورت یکنواخت هوا دهی شده و فرم گرفـــــته.

 فرم گرفـــــته 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

خامه فرم گرفـــــته آماده

سپس خامه رو فعلاً داخل یخچال قرار می دیم و پنیر ماسکاپورنه رو داخل کاسه میریزیم. پنیرماسکاپورنه یک نوع پنیر خامه ای بدون نمک هست که بیشتر در تهیه دسر ها ازش اســتفاده میشه. اگر پنیر خیلی منسجم بود یکی دو قاشق شیر بهش اضافه می کنیم و بعد با همزن قدری میزنیم تا یکنواخت بشه. پودر قند رو به پنیر اضافه میکنیم و مجدداً هم میزنیم.

 خامه ای زده شده 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

پنیرماسکاپورنه زده شده

سپس خامه رو از یخچال خارج می کنیم و پنیر ماسکاپورنه زده شده رو بهش اضافه می کنیم.

 کردن پنیر خامه ای به خامه فرم گرفـــــته 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

اضافه کردن پنیر ماسکاپورنه به خامه فرم گرفـــــته

خامه و پنیر رو با هم مخلوط می کنیم تا یکدست بشن. حالا کیک رو به صورت افقی به سه قسمت مساوی تقسیم می کنیم. قهوه فوری رو با دو قاشق سوپخوری آب جوش مخلوط میکنیم تا یک قهوه قوی و غلیظ داشته باشیم.

 غلیظ آماده 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

قهوه غلیظ آماده

حالا اگر برای تهیه کیک، از قالب معمولی بدون کمربند اســتفاده کردیم داخلش رو با سلفن می پوشونیم تا موقع خارج کردن دسر راحت از قالب در بیاد واگر از قالب کمربندی اســتفاده کردیم، کف همون قالب رو مقداری از کرم مخلوط پنیر و خامه میریزیم و همه کف قالب رو آغشته میکنیم.

 کردن کف قالب با مخلوط خامه ای 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

آغشته کردن کف قالب با مخلوط خامه ای

سپس یک لایه از کیک رو روی کرم قرار می دیم.

 دادن لایه اول کیک 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

قرار دادن لایه اول کیک

مرحله بعدی آغشته کردن سطح کیک با قهوه غلیظ هست که اینکار رو با برس انجام میدیم.

 کردن کیک به قهوه غلیظ 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

آغشته کردن کیک به قهوه غلیظ

حالا یک سوم از مخلوط خامه و پنیر ماسکاپورنه رو روی لایه اول پخش میکنیم.

 یک لایه مخلوط خامه ای روی لایه اول 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

ریختن یک لایه مخلوط خامه ای روی لایه اپل

و بعد مجدداً لایه بعدی کیک رو روی لایه اول و قرار میدیم و مراحل رو به همین ترتیب ادامه میدیم تا به آخرین لایه برسیم. مابقی مخلوط خامه و پنیر رو داخل قیف میریزیم و با ماسوره دلخواه یا حتی بدون ماسوره، روی تمام سطح کیک رو پایپ میکنیم.

 روی آخرین لایه با خامه 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

پوشاندن روی آخرین لایه با خامه

حالا باید روی قالب رو با محافظ غذا یا سلفن بپوشونیم و برای مدت حداقل یک شب تا صبح داخل یخچال قرار بدیم.

 روی کیک با محافظ 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

پوشاندن روی کیک با محافظ غذا

بعد از این مدت محافظ رو جدا میکنیم و کمربند قالب رو باز میکنیم و اگر از قالب معمولی اســتفاده شده، سلفن زیر لایه کیک رو بالا میکشیم و روی ظرف سرو قرار میدیم. با کمی خامه فرم گرفـــــته اضافه و با کمک پالت دور تا دور کیک تیرامیسو رو به خامه آغشته و کاور میکنیم.

 دور کیک با خامه 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

پوشاندن دور کیک با خامه فرم گرفـــــته

حالا با کمک الک پودر کاکائو، رو روی سطح تیرامیسو میپاچیم.

 روی کیک با پودر کاکائو 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

پوشاندن روی کیک با پودر کاکائو

در پایان این مرحله، کیک تیرامیسو آماده هست، در صورت تمایل با سلیقه خودمون تزیین و سرو میکنیم.

 تیرامیسو 1 540x360 طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما

کیک تیرامیسو

 

 

آشپزی لدت بخشه وقتی هر چی بخوای در بخش آشپزی توما داری
جدیدترین و بهترین طریقه ها و مطالب در مورد آشپزی و خانه داری
این آموزش و آشپزی از سایت توما انتشار بافته

نوشته طرز تهیه کیک تیرامیسو مرحله به مرحله • توما اولین بار در مجله آنلاین توما. پدیدار شد.